This is a free Purot.net wiki
  • View:

Esittäytyminen

Outi

Hei, opiskelen myös +2 ja johtajuus pääaineena. Kiinnostuksen kohteena erityisesti yrittäjyys ja asiakaslähtöinen tuote/liiketoimintakehitys. Pari viimeistä kurssia jäljellä ja gradun työstäminen alkanee tänä syksynä. Aiemmalta koulutukseltani olen tietotekniikan DI. Viime keväästä olen keskittynyt opintoihin, mutta sitä ennen 6 vuotta meni työelämässä.

Mun MBTI tyyppi on ENTP. Tai näin näiden testien mukaan :D

Elina

Heips! Minä olen +2, johtajuuden pääaineesta. Teen päivätyökseni väitöskirjaa kasvatustieteiden tiedekunnassa, jossa toimin tutkijana Oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikössä. Tänä syksynä alkaa toinen vuoteni tatkilla, tavoitteena on saada maisterin paperit keväällä 2013. Aikaisemmalta koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri (LO, LTO)

Minä olen ESTJ, 'administrator' Much in touch with external environment. Very responsible. Pillar of strenght.

Anneli

Hei! Minä olen myös +2, johtaminen pääaineena ja toinen vuosi menossa. Jäljellä muutama kurssi ja gradu, tähtäimessä KTM ensi keväänä. Gradun aihe liittynee yrityksen kasvuun. Aiemmin minulla on FM-tutkinto pääaineena biofysiikka. Opintoja löytyy myös projektinhallinnasta ja sosiologiasta. Opintojen välissä olin useita vuosia työelämässä tehden pääasiassa tuotekehitykseen ja projektinhallintaan liittyviä töitä. Nyt opiskelen päätoimisesti, välillä teen keikkatöitä. Tyypiltäni olen ENFJ :-)

Riikka

Plus kakkonen minäkin, johtamiselta. Alla tradenomitutkinto. Jos erityinen kiinnostuksenkohde pitää löytää, se voisi olla strateginen johtaminen. Minulla vain on huono tapa olla kiinnostunut vähän ja kaikesta. Graduaihekin on todennäköisesti juuri siitä syystä vielä työn alla, vaihtoehtoja on liian monta. Valmistumistavoite on kevät 2013, mutta en yhtään surisi, jos se siitä vielä puolella vuodella venyisi. Olen ollut tutkintojen välillä (ja aikana) työelämässä - vaatekauppaa etupäässä, mutta myös yritysmyyntiä valmennusbisneksessä.

Jesh! Tehdään tästä hyvä kurssi.

Ja tyypiltäni olen ENFP.

Kirsi-Marja

Moikka kaikille! Mukavan oloinen ryhmä meillä koossa, ilo tutustua uusiin ihmisiin :) Olen myös +2 opiskelija ja pääaineeni on johtaminen, pohjalta löytyy tradenomin tutkinto.  Lokakuun alusta aloitan uusissa haasteissa vakuutusmaailman pyörteissä ja sen jälkeen pääpaino siirtyy luonnollisesti työelämään. Syksyn myötä alkaa siis opintojen ja täyspäiväisen työelämän yhteensovittaminen, onneksi molemmat tukevat toisiaan. 

MBTI -testin mukaan olen ISTJ; Quiet, serious, dependaple, practical and value traditions and loyalty.

Katja

Olen toisen vuoden +2-opiskelija pääaineena johtaminen. Kiinnostuksen kohteena erityisesti Human Resources. Teen myös viestinnän perusopintoja Helsingin yliopiston avoimessa. Aikaisemmilta koulutuksiltani olen ulkomaankaupan merkonomi ja FM suomen kielestä. Lisäksi löytyy todistus opettajan pedagogisista opinnoista OAMK:n ammatillisesta opettajakorkeakoulusta. Työskentelen vienti- ja tuontitoimintojen parissa, vaikka yritystä alanvaihtoonkin on siis ollut. Olen kuitenkin nykyisessä työpaikassani saanut aina uusia haasteita ja mahdollisuuksia muutosta vakavasti miettiessäni. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, valmistun ensi keväänä. Ja loogisesti tällä globaalin kauppatieteilijän ja lokaalin kielitieteilijän sekoituksella on parhaillaan menossa pohdinta "mikä minusta tulee isona" :-).

Tuure

Moikka! Kuten aiemmin päivällä kerroin olen AMK insinööri vuosimallia 2003. Töissä olen ollut koodarina vuodesta 2001. Välissä tein myös projektipäälijön hommia, mutta viime aikoina ne ovat jääneet vähemmälle.

Opintoja on takana 3 vuotta ja pisteitä on kertynyt viittä vaille kandin verran. Tavoitteena olisi suorittaa tutkinto gradua vaille valmiiksi seuraavan kahden vuoden aikana. Pääaine on johtaminen, kuten varmaan meillä kaikilla.

Tekaisin kaksi noita persoonallisuus testejä. Toisen mukaan olen ISTJ ja toisen INTJ. Kumpikin osuu aika kohdalleen, mutta jos pitäisi itse arvioida niin sanoisin, että luotan enemmän intuitioon kuin aisteihin. Mennään mieluummin tuolla INTJ:llä. Mastermind kuulostaa hyvältä :)

Sofia

Olen markkinoinnin pääaineopiskelija, startannut 2007. Sivuaineina johtaminen ja organisaatiot (perus ja aineopinnot, jokunen täydentävä syventävä), kv-liiketoiminta (perusopinnot täydennyksillä aineopinnoista) ja psykologia (perusopinnot ja enempiki kiinnostais). 5 vuotta Virpiniemi Golfin palveluksessa, viimiset 2 Head Caddiemasterina. Muita työpaikkoja apteekki, jätskikoppi, urheiluseura jne. Kaikennäköstä sälää tullu puuhasteltua siinä sivussa... Noin puoltoista vuotta opintoja jäljellä.

MBTI-testin perusteella olen tänään INTJ (jotakuinkin vastaavaa muistelen saaneeni aikasemminkin), eli suomeksi "tutkija" ja "looginen, kriittinen ja päättäväinen ideoiden keksijä." Meikä on sitte vissii harvinaista herkkua, mistä kannattaa pitää kiinni, sillä "Masterminds are rare, comprising no more than one to two percent of the population". Naisia jengissä on vieläpä miehiä vähempikin. Samassa seurassa ilm. liikkuu myös sitten mm. Iisac Newton, Carl Jung ja Stephen Hawking. (INTJ-julkkisten listalla myös Batman.) Tätä erityisyyden kokemusta tietyt hieman laimentaa se, että Tuurekin taisi olla INTJ, tai ainakin mainitsi luennolla muistaakseni niin? -Ollaan siis täydellisesti todennäkösyyksiä uhmaten mahduttu samaan ryhmään!

  • slightly expressed introvert
  • distinctively expressed intuitive personality
  • slightly expressed thinking personality
  • moderately expressed judging personality

Tässä vielä prosenttiosuudet: Intoverted 22%, Intuitive 75%, Thinking 12%, Judging 58% Tosiaan en koe, että tuolla testillä, neljällä kategorialla ja 72 kysymyksellä nyt koko ihmisyyttä pystyttäis kuvaamaan. Psykoanalyysin (Jung) ja matematiikan (prosenttiosuuksien ja suhteiden laskeskelu tuloksiin) saumaton kombinaatio on myös ideana jokseenkin absurdi, ja voi vähä pistää arvelluttamaan. Tässähän tosiaan on taustalla tosiaan psykoanalyyttinen teoria, ja yleensä psykoanalyyttisen analyysin tekeminen ihmisestä kestää vähintään vuosia, terapia voi kestää jopa läpi koko elämän. Lisäksi tuo testi osottaa parhaimmillaankin vaan oman käsityksen itsestä (esimerkiksi kun tehtiin tuo jollakin enkunkurssilla, niin kaikki ihmetteli, että miten muka voin olla introvertti), tai sen, millainen ihminen haluaisi olla, eikä siis absoluuttisesti sitä, millainen ihminen todellisuudessa ON. -Siksi vertaus luennolla horoskooppeihin: aina löytyy jotakin, joka osuu melkeinpä jokaseen ja johon on mukava/helppo samastua, jotaki josta tulee hyvä mieli ja joku mikä ei oikein natsaa... "Slightly expressed" ois voinu pompata kumpaan kategoriaan vaan vastaamalla yhteen kysymykseen toisin!

Kiitos ja anteeksi.

Piia

Hei!

Minä olen myös +2 opiskelija johtamisen puolelta. Tähtäimessä valmistua ensi keväänä. Gradua olen jo aloitellut tekemään ja jos kaikki menee kuten saduissa, sen pitäisi olla valmiina jouluun mennessä. Olen koko opiskelujen ajan ollut täyspäiväisesti töissä. Eniten haasteita opiskelulle on kuitenkin tuonut se, että asun kahdella eri paikkakunnalla; Tampereella ja Oulussa. Loppujen lopuksi se on kuitenkin onnistunut hyvin opettajien joustavuuden ja hyvin toimivien ryhmien ansiosta.

Vellu

Heip,

Aloitin johtamisen opiskelun -07, sivuaineina yritysjuridiikka ja logistiikka. Olen työskennellyt elintarvikepuolen firmoissa sekä puuhastellut oman yritykseni kanssa tässä opiskelujen ohessa, joista (varusmiespalvelun suorittaminen mukaanlukien) johtuu etten ole vielä saanut seminaarityötä tehtyä.

Annika

Hei kaikille,

Olen tässä vähän jälkijunassa, tämä sivusto on minulle ihan uusi juttu..

Olen +2 opiskelija johtaminen pääaineena. Tulen yrittäjäperheestä ja yrittäjyys on tuttuakin tutumpi aihe. Olin toivonut, että täällä olisin oppinut siitä jotakin lisää, mutta tämä kouluhan ei tiedä yrittäjyydestä hölkäsen pöläystä. Lisäksi olen tehnyt erillaisia projektipäällikkö-hommia matkailualalla eu-hankerahoitteisissa hankkeissa ja matkailu on lähellä sydäntäni sekä työssä että vapaa-aikana.. Nyt keskityn perheeseeni ja siinä sivussa käyn täällä koululla harrastamassa näitä johtamisen opintoja. Jääkiekko vie kaiken aikani pikkumiesten mukana, joten joka päivä pitää koululta karata hieman ennen neljää hallille.

Kiva oli tutustua teihin kaikkiin tämän minulle uuden systeemin kautta :-)

t.Annika

ps. tässä oli muutama muukin kiinnostunut strategisesta johtamisesta, mistä itsekin gradua alan vääntään. Ehkä voisi joku kerta mielipiteitä ja vinkkejä vaihdella;-)

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

anonymous   (22.07.2019 20:28)